Actueel

Nieuws

Tijdelijk huren totdat je woning klaar is: 4 tips Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

Tijdelijk huren totdat je woning klaar is: 4 tips

Heb je net die prachtige nieuwbouwwoning in het pittoreske Oss gekocht, blijk je nog een aantal maanden te moeten wachten tot de oplevering. Nu kun je ervoor kiezen om tijdelijk terug bij pa en ma in huis te gaan, maar dat is niet voor iedereen weggelegd: zeker niet wanneer je het hele gezin mee moet nemen. Het is dan ook niet voor niets dat veel woningeigenaren besluiten op zoek te gaan naar handige opslag oplossingen en een tijdelijke huurwoning vinden. Op die manier kunnen ze wanneer ze willen aan de slag (of gewoon even een kijkje nemen bij) in de nieuwbouwwoning, en hebben ze tot de daadwerkelijke verhuizing een fijn dak boven het hoofd. Met deze tips maak jij ook van deze tijdelijke huur een geslaagd traject.

1. AirBnB

Hoef je niet al te lang te wachten, dan huur je gewoon een tijdelijk verblijf. Organisaties als AirBnB laten lokale bewoners hun woning voor beperkte tijd ter verhuur aanbieden. Je betaalt wellicht iets meer dan wanneer je ‘gewoon’ huurt, maar hebt ook direct alle gemakken binnen handbereik. Een AirBnB woning is namelijk gemeubileerd, en heeft in sommige gevallen zelfs een gevulde koelkast op je wachten. Is AirBnB niet je ding? Dan kun je ook altijd de lokale hotels of pensions even benaderen voor een mogelijk kort verblijf.

2. Huren via de Leegstandwet

De Leegstandwet is een regeling waarmee iemand zijn of haar pand tijdelijk kan verhuren. Denk hierbij aan kantoorpanden, maar ook aan scholen of woningen die al lange tijd te koop staan, of klaar zijn voor de sloop. Een pand via deze Leegstandwet kan een half jaar tot vijf jaar verhuurd worden, en dus de ideale oplossing bieden voor een tijdelijk verblijf. Net als bij ‘gewone’ huur geldt ook hier dat de huurder 1 maand opzegtermijn heeft, en de verhuurder drie maanden.

3. Onderhuur of tussenhuur

Heeft een bekende een woning te huur maar gaat hij of zij tijdelijk op reis? Dan is dit misschien wel de ideale manier om jezelf (en eventueel je familie) van tijdelijk onderdak te voorzien. De huurbescherming is beperkt, maar je krijgt wel direct alle gemakken die je ook zou hebben in je eigen woning.

4. Lekker kamperen

Je kan het natuurlijk ook gewoon lekker simpel houden en tijdelijk een stacaravan of bungalow huren op een nabije camping. Niet alleen is dit erg sfeervol (en een unieke ervaring); het is ook nog eens ideaal wanneer je niet al te lang hoeft te wachten op je nieuwe woning.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Oss.

Aanmelden